Tinerii din YouthBank au intrat în Arena Leilor

Suntem foarte entuziasmați să vă anunțăm că tinerii din YouthBank Academy au intrat în Arena Leilor, eveniment de strângere de fonduri în cadrul căruia elevii și studenții făgărășeni au avut șansa să îi convingă pe concetățeni să sprijine financiar cel puțin unul din cele șase proiecte care vor fi implementate în comunitatea noastră.

În urma celor 6 luni de activitate în cadrul YouthBank Academy, raportăm cu mândrie proiectele înscrise: „Părerea mea contează!”, „Baschetul distractiv face piticul sportiv”, „Primul ajutor sunt eu!”, „Educație rutieră, educație pentru viață!”, „Pune capac plasticului!” și „StreetArt”, fiecare vizând aspecte specifice, concrete, de a căror dezvoltare depinde și dezvoltarea noastră, a familiei noastre, a prietenilor noștri,  a întregii comunități făgărășene.

1. Părerea mea contează!
Constă într-un curs de dezbatere, dorind să rezolve problema lipsei de comunicare a tineretului din ziua de azi și lacunele pe care le au aceștia când vine vorba de a-și impune un punct de vedere în societatea din care fac parte și a cărei beneficiari sunt.
Buget proiect: 3010 lei

2. Baschetul distractiv face piticul sportiv
Prin acest proiect ne dorim să contribuim la educația copiilor din creșă și grădiniță, îndemnându-i la mișcare într-un mod cât mai plăcut și mai atractiv, familiarizându-i cu sporturile de echipă precum baschetul.
Buget proiect: 2175 lei

3. Primul ajutor sunt eu!
Proiectul consta în inițierea elevilor cu vârsta peste 16 ani, cât și claselor primare și gimnaziale în tehnici de prim ajutor.
Acesta  pornește de la ideea de panică și anxietate într-o situație neprevăzută, determinând elevii să-și piardă concentrarea și gândirea corectă acționând greșit și cu întârziere. Încercăm sa implementăm curaj și siguranță prin cunoaștere, căci „Cunoașterea este antidotul fricii” (Ralph Waldo Emerson).
Buget proiect: 2300 lei

4. Educație rutieră, educație pentru viață
Proiectul propus are ca scop formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor din ciclul primar și gimnazial. Buget proiect: 2244 lei

5. Pune capac plasticului
Problema identificată de noi pe care încercăm să o abordăm este irosirea resurselor din mediul înconjurător, mai exact “aglomerarea” cu plastic. Zilnic folosim obiecte/materiale din plastic într-un mod exagerat luând în considerare proprietățile toxice ale acestuia. Ideea unor cutii de colectare a capacelor ar fi un mod bun de a reduce plasticul care ajunge în natură.
Buget proiect: 1080 lei

6. Street Art
Proiectul vizează îmbunătățirea estetică a orașului prin pictarea într-un stil modern a uneia dintre clădirile orașului. Acesta ar atrage oamenii către artă într-o formă nouă față de ce oferă orașul în momentul actual, creând o atmosferă ieșită din tipare locației, cât și orașului mai departe.
Buget proiect: 2574 lei

Dincolo de orice susținere materială, esențială, de altfel, contează foarte mult să creadă cineva în tine. Asta o știu și tinerii noștri, o trăim și noi zi de zi pe propria piele, de aceea susținerea este atât de importantă. Este datoria noastră, ca adulți, să-i încurajăm și mai mult decât atât să le oferim suportul material pentru a-și pune în practică ideile și proiectele pentru care au muncit și în care cred cu tărie.

Acesta a fost evenimentul final al programului YouthBank Academy, conceput pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *