Încălziți scaunele și potriviți centura, noul an YouthBank și-a luat zborul!

Noua echipă YouthBank este pregătită să scrie alături de voi o nouă poveste plină de surprize și împliniri.

Programul YouthBank presupune adunarea de experiențe, aptitudini și fonduri financiare iar, alături de etapele de strângere de fonduri și organizarea evenimentelor, recrutarea noilor membrii reprezintă un aspect esențial al programului.

Recrutarea și înnoirea echipei se face pe baza mai multor etape esențiale pentru un rezultat final satisfăcător, care să asigure continuarea adecvată a activităților.

Tinerii liceeni din Făgăraș care au aplicat pe formularul online au fost chemați întâi la un interviu, cu scopul de a-și exprima calitățile, motivația și nu numai. Aplicanții au fost programați apoi la o probă practică, cu rolul de a le evidenția potențialul de lucru în echipă. Această aptitudine este necesară pentru a se plia pe scopul unei echipe, presupunând capacitatea de  a arăta empatie, înțelegere și ajutor celorlalți membrii.

Jurizarea a avut loc după-masă în fiecare zi din saptămâna ulterioară și a presupus evaluarea abilităților, aptitudinilor și a informațiilor oferite la interviu, oferinduli-se punctaje obiective, bine motivate. Anul acesta, 53 de liceeni au aplicat pentru program, însă locurile au fost limitate și am introdus 19 membrii noi, în funcție de punctajele obținute.

Cu forțe noi și proaspete, am pornit într-o aventură pe culmile cunoașterii, sprijiniți îndeaproape de oamenii dedicați care au făcut posibil trainingul din acest an. Am petrecut un weekend la Bran, cu scopul de a ne cunoaște mai bine nu doar între noi, ci și pe noi înșine și de a ne face o idee clară despre ce pesupune experiența YouthBank. Pornind de la istoria acestui program, continuând cu problemele din comunitate și cum le putem combate, ne încurajăm și ne informăm cu cunoștințele de care avem nevoie pentru a înfrunta provocările din acest an.

Acum că noi suntem pregătiți, te invităm să fii alături de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *