Rol organizatie gazda

Organizatia gazda are rolul de a asigura cadrul legal de care este nevoie pentru ca proiectul sa fie implementat, iar tinerii sa isi desfasoare activitatea in conditii legale.

Totodata, organizatia gazda are rol consultativ in implementarea proiectului, fiind un sprijin pentru echipa de proiect pe parcursul activitatilor si daca este cazul in rezolvarea unor situatii critice. Rolul de mentor poate fi luat de reprezentanti ai organizatiei, acolo unde acestia ar avea o expertiza in domeniul in care tinerii si proiectul lor doresc sa aiba un impact.

Ce e foarte important de retinut este ca rolul organizatiei este consultativ, nu si de decizie, proiectul ramanand condus si implementat de tineri.

Organizația gazdă:

În perioada de finalizare a propunerii de proiect:

• Se asigura ca propunere indeplineşte criteriile de finanţare YouthBank si ca informaţia conţinuta in proiect este corecta

Pe perioada implementării proiectului:

• Incheie un contract de voluntariat cu fiecare membru al echipei de proiect (modelul de contract va fi pus la dispozitia organizatiei gazda de catre finantator);
  • Isi asuma responsabilitatea pentru evidenţele contabile/financiare ale proiectului;
  • Asigura respectarea termenilor de utilizare a finanţarii YouthBank, conform contractului de finantare incheiat intre Fundatia Comunitara Tara Fagarasului (finantator) si organizatia gazda;
  • Se asigura ca in proiect vor fi oferite oportunitaţi egale fiecarei persoane ndiferent de varsta, sex sau alte criterii discriminatorii;
  • Ofera condiţii de lucru sigure şi care protejeaza drepturile copilului;
  • Sprijina echipa de proiect in intocmirea rapoartelor financiare si narative prin asigurarea accesului la copii a documentelor justificative pentru cheltuielile efectuate, aprobarea raportului narativ si financiar, acordarea de asistenta in intocmirea lor daca echipa de proiect va avea nevoie de mai multe explicatii;
  • Se asigura ca echipa de proiect intocmeste si trimite finantatorului dosarul de raportare in termen de 14 zilede la data finalizarii activitatilor proiectului si nu mai tarziu de 15 iunie 2015.

Mai multe informatii găsiți aici.