Tabăra YouthBank Academy

YoutBank Academy 2.0

Ne-am întors din tabără. Şi nu orice tabără, ci una în care s-au conturat idei de afaceri, s-au legat prietenii, ne-am jucat, ne-am distrat şi relaxat. O combinaţie perfectă într-o locaţie minunată.

În perioada 23-25 Iulie, tinerii din YB Academy 2.0, alături de studenţii internaţionali din cadrul AIESEC, au avut parte de un training distractiv şi interactiv oferit de prietena noastra Giorgiana Vlăsceanu de la Social Impact Award.

Discuţiile s-au axat pe antreprenoriatul social şi inspiraţii din competitia SIA plus o sesiune de workshop în care tinerii au plecat de la probleme identificate în comunitatea noastră şi au încercat să vină cu soluţii.

În prima parte a discuţiei ni s-a alăturat şi dir. Andreea Rus, antreprenor local, care a fost foarte deschisă în a răspunde întrebărilor tinerilor, precum şi pentru a le prezenta dificultăţile dar şi satisfacţiile de la începutul activităţii pe care o desfăşoară în prezent.

Ajutor în a identifica probleme dar şi de a contura idei de afaceri ce pot fi implementate în comunitatea făgărăşeană au avut şi din partea lui Stefan Cibian, care mereu răspunde bucuros la provocările tinerilor.

35 de tineri au participat în week-end-ul 17-18 martie 2018 la Seliștat, la Tabăra YouthBank Academy.
YouthBank Fagaras a oferit participanților șansa să-și dezvolte abilitățile de dezvoltare personală, comunicare, jurnalism, implicare în comunitate și antreprenoriat social. Timp de 2 zile, participanții au povestit, au schimbat experiențe, au participat la ateliere interesante și exerciții practice.
”Ideea acestui program a plecat de la dorința de a le oferi și altor tineri din comunitatea făgărășeană șansa de a se dezvolta și de a avea parte de experiențe la fel ca noi”, spun cei din echipa YouthBank Făgăraș. Tinerii participanți au fost inițiați în conceptul YouthBank Academy, s-au format legaturi între ei, ajungând să colaboreze, să povestească și să împărtășească experiențe.

Cei 35 de tinerii au participat la o serie de ateliere interesante și exerciții practice. Cele de dezvoltare personală au fost organizate de Oana Mitea, director executiv al Fundației Comunitare Țara Făgărașului, Liviu Ardelean s-a ocupat de atelierele de jurnalism, Ovidiu Condurache a fost responsabil de condiția fizică, iar Corina Angelescu a organizat un exercițiu practic despre antreprenoriatul social. De implicarea în comunitate s-a ocupat Ștefan Cibian, membru în Board-ul Fundației, cel care a organizat și o mică drumeție în sat, cu scopul observării avantajelor și dezavantajelor traiului la sat.

Tabăra YouthBank Academy a fost mediul perfect în care tinerii au putut să socializeze și să învețe lucruri noi. Astfel de experiențe inedite se vor repeta cât de curând, puse la cale de tinerii ingenioși din YouthBank Făgăraș!