Nouă studenți din afara României se află timp de şase săptămâni la Făgăraș, pentru a-i ajuta pe liceenii de aici să se dezvolte pe plan personal.

Voluntari de la YouthBank Academy – singura academie internațională de dezvoltare personală din municipiul nostru – învață pe parcursul a șase săptămâni metode prin care să își definească valorile, aptitudinile și comportamentul, astfel încât să se poată integra în piața muncii.

Cinci studenți din Turcia și patru din China, mai precis din Hong Kong, le arată liceenilor făgărășeni cum să lucreze în echipă, să își dezvolte gândirea inovatoare, să gestioneze situații dificile, să înțeleagă contextul și problemele la nivel global, dar și cum să își dezvolte un plan concret de acțiune pentru rezolvarea problemelor din comunitatea locală.

Totul se întâmplă în cadrul proiectului „Shape”, care le oferă ceea ce nu poate actualul sistem de învățământ românesc. Acesta se desfășoară în cadrul unui parteneriat încheiat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului cu AIESEC – o platformă internațională de dezvoltare pentru tineri.

În perioada 23-25 Iulie, tinerii din YB Academy 2.0, alături de studenţii internaţionali, au avut parte de un training distractiv şi interactiv oferit de Giorgiana Vlăsceanu de la Social Impact Award. Discuţiile s-au axat pe antreprenoriatul social şi inspiraţii din competitia SIA plus o sesiune de workshop în care tinerii au plecat de la probleme identificate în comunitatea noastră şi au încercat să vină cu soluţii.

În prima parte a discuţiei s-a alăturat şi dir. Andreea Rus, antreprenor local, care a fost foarte deschisă în a răspunde întrebărilor tinerilor, precum şi pentru a le prezenta dificultăţile dar şi satisfacţiile de la începutul activităţii pe care o desfăşoară în prezent.

Ajutor în a identifica probleme dar şi de a contura idei de afaceri ce pot fi implementate în comunitatea făgărăşeană au avut şi din partea lui Stefan Cibian, care mereu răspunde bucuros la provocările tinerilor.

30 de voluntari din municipiu urmează cursurile predate de studenții din Turcia și China în cadrul proiectului care se va încheia pe 18 august, urmând ca YouthBank Academy să-și încheie activitatea în luna octombrie a acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *